Iris

Mezelf voorstellen vind ik best wel moeilijk.  Want wie ben ik voor de ander, hoe beleeft de andere mij en wat wil je graag weten? 

Ik heb de opleiding graduaat orthopedagogie gevolgd en voornamelijk gewerkt bij personen met een mentale beperking en autisme.  Via eerdere stage-ervaringen en vrijwilligerswerk heb ik de connectie blijven behouden met kinderen en tieners.

Het postgraduaat Autisme, het werken met Brain Blocks en de opleiding COachende-VAardigheden geven mij kader waar ik steeds op kan terugvallen in de zoektocht naar afstemming.  Het zijn drie werkvormen die verweven zitten in mijn ondersteuning en begeleiding.  Het zijn hulpbronnen die naar auti-inzicht en positief auti-ouderschap heel wat te bieden hebben.  Om professioneel up to date te blijven, blijf ik mij voeden met vormingen.  

Autisme is eigenlijk alom tegenwoordig geweest in mijn leven.  Met lief en leed.  Vandaag nog steeds, elke dag, elke minuut, elke seconde.  Met hartstocht, af en toe een traan, moed en mooie perspectieven.  Mijn rugzakje is gevuld met verhalen, ervaringen en vaardigheden.  Ondersteund door theoretische kennis om autisme beter te begrijpen en te kaderen. 

Daarnaast ben ik aangesloten bij Auti-connect.  Dit is een platform dat hulpverleners en autismedeskundigen connecteert.  Maandelijks is er een supervisiecontact alsook de mogelijkheid om individuele supervisies te volgen.  Op die manier ontstaat er een kwalitatief netwerk van autismedeskundigen.  Ik ben dan ook blij deel uit te maken van dit  professioneel netwerk.

Een lijstje van opleidingen, werkervaringen en kwaliteiten schept misschien vertrouwen?  Maar het geeft nog steeds niet weer wie je voor je hebt.  Het zijn maar woorden…  Je weet nog steeds niet hoe mijn stem klinkt, mijn lichaamshouding, hoe ik je al dan niet aankijk in een gesprek, hoe ik denk over bepaalde zaken.  Welk parcours ik heb afgelegd en wat autisme betekent voor mij en mijn omgeving.  Je weet nog steeds niet voldoende wat mij gevormd heeft, waarom ik gedreven ben om auti-ondersteuning aan te bieden en hoe ik te werk ga.  Je weet niet op basis van geschreven woorden of wij kunnen matchen.  Dat is gevoel, chemie.  Dat be-leven is in het moment aanwezig zijn.

Heb je twijfels of wij voor elkaar iets kunnen betekenen na het doornemen van deze website?  Wil je weten met wie je aan de slag kan gaan om je eigen proces vorm te geven? Ik vertel je er heel graag meer over in een persoonlijk gesprek.  Een moment waar we tijd maken om elkaar te beluisteren, ontmoeten en ervaringen kunnen delen.

Waarom bied ik
auti-ondersteuning aan?

Ik wil respect aanwakkeren voor eigenheid en diversiteit om van daaruit te kunnen verbinden met jezelf en met anderen.  Ik wil tot de essentie komen en dat mee creëren.  Dit door te vereenvoudigen en te denken in mogelijkheden. 

Ik wil zonder verbloemingen een positief verhaal mee uittekenen.  En dat op een manier dat het zelfbeeld van kinderen en volwassenen met autisme positief versterkt.

Ik voel, zie en adem toekomstperspectief.

Maak een eerste afspraak
en kom eens langs

Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.  Mogelijks zie je weer perspectieven waarmee je aan de slag wil of wordt duidelijk waar je best elders ondersteuning kan zoeken.  Voel wat een mogelijk engagement voor jou/jullie kan betekenen.

Ik vertrek niet vanuit alwetendheid maar ben bereid om mij persoonlijk te engageren en mee op pad te gaan.  Mijn ervaringen, een set aan tools en methodieken breng ik aan om jullie eigen mogelijkheden en sterktes te ontdekken.  Zodat jullie zicht krijgen op jullie functioneren, hoe autisme daar mogelijks een plaats in heeft en hoe positief auti-ouderschap een gans andere wending kan geven in jullie verhaal.

Een eerste kennismakingsgesprek duurt 1u tot 90 min en bedraagt €60 /u.  €15 extra per vol kwartier.
Vind je in de kalender hieronder geen geschikte datum?  Stuur een mail en dan zoeken we naar een ander gepast moment.