We fixen niks!

We gaan voor wederkerig begrip, respect, verbinding en afgestemd opvoeden. 
Van daaruit kunnen we groeien en komt er beweging in wat vastloopt.

Kijken welke (auti-)gedachte en wat er achter gedrag zit, is nodig om afgestemd in interactie te gaan.  We verwachten van kinderen met autisme, die een andere informatieverwerking hebben, dat ze zich aanpassen aan de zogezegde norm.  Kunnen wij dat ook omgekeerd? Misschien zijn er verbindingswegen waar we elkaar ont-moeten.

Mijn grootste drijfveer hier is, autisme bespreekbaar maken binnen het gezin.  Inzicht krijgen in wat werkt en wat belemmert.  Jouw mindset bepaalt mede hoe je naar jezelf, de maatschappij en je kind kijkt.  Hoe kijken we naar neurodiversiteit, hoe gaan we er mee om en hoe kan dit het zelfbeeld bepalen?  Zijn jullie als gezin bereid om samen die weg af te leggen? 

De Autisme Centraal Methodiek en Brain Blocks zijn voor mij de twee werkvormen die verweven zitten in mijn ondersteuning en begeleiding.  Het zijn hulpbronnen die naar psycho-educatie en eigen auti-inzicht heel wat te bieden hebben.  Het geeft beeld, taal en kader om te kunnen verbinden.  Ik hoop dat het jullie ook in-zicht kan geven en massa’s perspectief.

Ik richt mij voornamelijk naar
 • Begeleiding van volwassenen en kinderen naar eigen auti-inzicht en
 • ondersteuning bij positief auti-ouderschap.

De meeste kennis en ervaringen situeren zich binnen dat kader. 
Het is ook daar waar stevige fundamenten gelegd worden.

Elke andere vraag mbt autisme-ondersteuning is bespreekbaar.  Jouw vraag bepaalt of ik al dan niet meerwaarde kan bieden. 

Hieronder vind je enkele voorbeeldtrajecten, maar in de eerste plaats gaan we voor maatwerk.   We stellen samen een traject op dat aansluit bij jouw/jullie behoeften en noden.  Mijn voorkeur gaat uit naar live gesprekken. Onlinetrajecten zijn per uitzondering bespreekbaar.

Gratis eerste kennismakingsgesprek

Geen verplichtingen tot het aangaan van een ondersteuningstraject.  Doel: kunnen wij een match zijn en iets betekenen voor elkaar in de toekomst met betrekking tot jouw vraag.

Ondersteuningsgesprekken in mijn praktijkruimte

Je bent welkom in mijn praktijkruimte.  Ouders(s) samen met kind of apart, dat is situatieafhankelijk.  Eigen auti-inzicht en positief auti-ouderschap vormen steeds de rode draad in de begeleiding.

We bespreken of we doelen voorop stellen of net niet want voor sommigen werkt dit verlammend.  Werken we naar iets specifiek toe of zijn onze gesprekken eerder reflectiemomenten?  Het kan beide.  Je bepaalt zelf wanneer je start en stopt met een traject.

Maken van praktische tools

Vind je zelf de tijd niet of heb je er de energie niet voor, dan maak ik voor jou het materiaal dat jij nodig hebt.  Ik denk hier aan picto’s, maandkalender, schema voor een schooluitstap, story-telling voor een verjaardagsfeestje…  Prijs afhankelijk van de tijd die het in beslag neemt en kosten van materiaal.  Dit wordt vooraf gemaild.

Verslag

Als er een samenvatting nodig is of een verslag voor school, sportclub, jeugdbeweging maak ik dat voor jou.  Minstens 2 weken op voorhand aanvragen. 

Ondersteuning op verplaatsing

Wat kan ondersteuning op verplaatsing zijn?  Voorbeelden: 

 • De verplaatsing naar mijn praktijk neemt te veel tijd in beslag, je beschikt niet over vervoer of je verkiest om de ondersteuningsgesprekken liever te laten plaatsnemen in je eigen omgeving. 
 • Bij een belangrijk doktersbezoek/operatie.  Je wenst ondersteuning naar het plannen toe en wil het verloop kaderen naar je kind.  Iemand die de zorgen voor je kind even overneemt terwijl je zelf in gesprek bent met de dokter.  Iemand waarvan je weet die de situatie door een autibril kan bekijken, de nodige rust en veiligheid kan bieden. 
 • Overgangen naar meer zelfstandigheid.  Bijvoorbeeld: winkel, alleen naar de sportclub fietsen, middelbare school…  Wat heb je nodig om dit zelfstandig te kunnen?  We werken daar samen naar toe.
 • Je kind voetbalt graag maar het samen sporten verloopt stroef, er hangt veel spanning rond.  Je zou het fijn vinden als iemand met een auti-blik hier mee naar kijkt.  Misschien kunnen minimale aanpassingen ervoor zorgen dat het beter aansluit bij de noden van je kind.  Het gaat hier over een individuele vraag.  Wil jouw sportclub hier zelf breder mee aan de slag en echt werk maken van een autivriendelijke club, dat is een andere vraag/traject.
 • Graag een concreter voorbeeld van hoe dit er praktisch aan toe gaat?

  Stuur een mailtje en vraag naar een concreet ‘voorbeeldtraject op verplaatsing’.

Oudertraject

 • Voor: ouders en/of grootouder(s) of met een steunfiguur van het gezin. Het blijft een individueel traject.  Het zijn geen groepsgesprekken met andere koppels. Prijs blijft hetzelfde, ongeacht je nu met 1 of 4 personen bent uit jullie gezin. 
 • Wat en doel: Op korte tijd de neuzen in dezelfde richting krijgen. Ervaart elke gezinslid hetzelfde?  Hoe denken jullie over autisme?  Hoe ervaren jullie dit binnen het gezin? En hoe kijken jullie naar de toekomst?  Waar het jullie in eerste instantie misschien emotioneel kan raken, omdat er misschien pijnpunten naar boven komen, gaat dit traject jullie net verbinden. 
 • Hoe: 3 x  1 ½ uur. 
 • Voorwaarde: Voor dit oudertraject is het belangrijk dat jullie met een open houding tegenover elkaar zitten en jullie kwetsbaar durven opstellen met respect en begrip voor ieder zijn positie.  We maken concrete afspraken over hoe we met elkaar omgaan.  
 • Graag een concreter voorbeeld van hoe dit er praktisch aan toe gaat?
  Stuur een mailtje en vraag naar een concreet ‘voorbeeld oudertraject’
Eerste kennismakings-
gesprek​
Gratis
Ondersteunings-
gesprek in praktijkruimte
€50

/uur

Na het uur 25€
per half uur extra. 
Pas aangerekend
vanaf het 2e kwartier.

Ondersteuning op verplaatsing
€55

/uur
+km vergoeding

Na het uur 25€
per half uur extra. 
Pas aangerekend
vanaf het 2e kwartier.

Maken praktische
tools

Afhankelijk
van tijd
en materiaal

Per mail afspraken

verslag
€25
Oudertraject
3 sessies
€ 240

3x 1,5 uur

in praktijk of op verplaatsing
(excl. km vergoeding)

Na het uur 25€
per half uur extra. 
Pas aangerekend
vanaf het 2e kwartier.