Help of Jeeuuh! Verjaardagsfeestje: geniet- en overlevingstool

Help of Jeeuuh! Verjaardagsfeestje: geniet- en overlevingstool

Wat gaat er door jou heen bij het krijgen van een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje? Help of Jeeuh! Is het een energiegever of een energievreter?

Laat ons eerlijk zijn. Voor veel ouders van kinderen met autisme en voor de kinderen zelf is dat een dubbel gevoel. Enerzijds blij met die uitnodiging. Blij dat je gevraagd wordt om vreugde te delen en samen te feesten. Anderzijds een gevoel van zwaarte? Ik weet niet hoe het anders omvattend te beschrijven. Er gaan verschillende alarmbellen af. Noem het gerust het energievretermonster. Vele vragen en wat als scenario’s. En dan hebben we nog niet gesproken over de mogelijke weerslag die na het feestje volgt.

Je voelt het… blijdschap en onbezonnenheid maakt plaats voor een zwaartegevoel. Hoe kunnen we hiermee omgaan? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al die positieve elementen toch de bovenhand nemen of op zijn minst het gewicht in de weegschaal verdeelt. Klaar om mee te feesten en plezier te beleven!

Je kan de geniet en overlevingstool voor een verjaardagsfeestje hieronder aanvragen en downloaden. Ik hoop dat het jullie echt iets bijbrengt en meerwaarde kan bieden. Ik ben altijd benieuwd naar jullie ervaringen. Je mag mij hierover zeker een persoonlijk berichtje sturen en jullie ervaringen delen.